Visie

Mooie voorstellingen maken, dat is het doel van Theater Klare Taal. Voorstellingen die boeien, die raken en die je laten nadenken. Voorstellingen waar gelachen mag worden en waarin iedereen, of je nou bezoeker of speler bent, zich kan herkennen.

Theater Klare Taal staat middenin de samenwerking en daar zeggen we dan ook iets over. Theater Klare Taal draagt uit dat iedereen toegang heeft tot het ervaren, ondergaan of maken van kunst en dat het hebben van een beperking niet betekent dat je geen toegang hebt tot het maken van kunst.

Hier staan wij voor

Jouw eigen kracht en passie, dat is waar het allemaal mee begint. Iedere speler dagen we uit om iets nieuws te proberen. Wij kijken en denken in mogelijkheden en kansen. Samen bouwen we dit uit en werken we aan een mooie vormgeving.

Inspirerend, bevrijdend en leerzaam dat is het om met deze bijzondere spelersgroep te werken. Om samen de tijd te nemen, ruimte te pakken en mogelijkheden te ontdekken. En hoe gaaf is het dat we overal wat van mogen vinden.

Spelers
We stimuleren onze spelers om zichzelf te zijn. Een mening en gevoel is altijd goed, daar kan niemand wat van vinden. We dagen ze uit om hun gevoelens, gedachten en ideeën te uiten. Hoe? Dat kan door het spelen van een personage, door te acteren, maar ook dansen, zingen en muziek maken is een vorm om te laten zien wie je bent. Samen zoeken we de grenzen op. De fysieke grenzen van het lichaam en van de geest. Maar samen verleggen we ook grenzen. Omdat het kan en mag. Spelen bij Theater Klare Taal is niet voor de lol. Onze spelers houden zich aan de afspraken met wie dan ook.

Voorstellingen
Al onze voorstellingen bedenken we samen met de spelers. Alleen zo kunnen we ons publiek raken en onderdeel laten uit maken van onze voorstellingen. Ons publiek herkent zich in de thema’s van de voorstellingen, maar ook in onze spelers. We stralen als spelersgroep harmonie uit, we laten zien dat we plezier hebben. We zijn grensoverschrijdend, laagdrempelig en onderhoudend. Dankzij onze voorstellingen dragen we bij aan de acceptatie en integratie van mensen met een verstandelijke beperking in de podiumkunsten.

Stagiaires
Samen leren we en samen groeien we. Stage lopen bij Theater Klare Taal is een unieke ervaring. Aan de ene kant ga je aan de slag in het vakgebied waarvoor je studeert. Aan de andere kant krijg je de kans om te werken met een bijzondere doelgroep. Het is de kunst om iedereen als gelijken te gaan zien, als medespelers en -makers. Stagiaires moeten lef hebben om bij ons stage te lopen. Laat je zelf gaan, durf grensoverschrijdend te zijn, experimenteer en heb lol!