Spelers

Richard
Richard is de danser van de groep. Vooral in de dansstijl ‘jumpen’ blinkt hij uit. Richard is niet moe te krijgen en helpt graag mee met het klaarzetten van al het materiaal. Een echt gezelligheidsdier en natuurlijke leider binnen de groep. Hij kent van heel veel liedjes de complete tekst uit zijn hoofd en draagt deze moeiteloos voor. Samenwerken met stagiaires van ArtEZ vindt Richard een van de leukste aspecten van het Theater. Richards kracht zit hem in het feit dat hij zaken durft te benoemen en goed kijkt hoe iedereen in de groep bejegend wordt.

Bram
Bram is onze eigen licht- en geluidstechnicus. Hij helpt ontzettend graag en denkt ook mee tijdens overlegmomenten. De overtuiging en passie die Bram in zijn spel legt is echt zijn kracht. Hij neemt zijn werk binnen het Theater ontzettend serieus en vindt het heel erg leuk om met de groep samen te werken. Ook de samenwerking met ArtEZ is iets waar Bram altijd naar uitkijkt.

Marco
Voor Marco is het Theater meer dan alleen maar werk. Hij voelt zich er vrij en gewaardeerd. Marco heeft geleerd dat je sommige emoties kunt spelen en zelf de rol kiest de je aanneemt. Iets wat in het echte leven niet altijd kan. Marco is door zijn overkomen een zeer sterke speler, imponerend ook. Maar ook voor hele zachte, lieve rollen draait Marco zijn hand niet om. Voornamelijk Marco’s humor zorgt vaak voor verrassende theatermomenten.

Endrick
Endrick is onze stille kracht. Je hoort hem niet veel maar hij beschikt over enorm veel talent. Samen met Richard jumpt hij de hele zaal plat, maar ook zingen en toneelspelen kan Endrick goed. Endricks kracht zit hem in het omzetten van theater naar beweging. Het is een steunpilaar voor de groep vanwege zijn ritmegevoel en zijn vermogen om alles goed te onthouden. Meerdere spelers kijken naar Endrick als ze heel even de draad kwijt zijn.

Nicole
Nicole had al veel ervaring met theater en dans, voordat zij naar Theater Klare Taal kwam. Hier heeft ze nog iedere dag profijt van! Nicole gaat geen enkele uitdaging uit de weg en weet haar theatrale kwaliteiten goed in te zetten. Vol overtuiging leeft ze zich in in haar rol en heeft ze al diverse producties gespeeld. Nicole wilt het liefst een hoofdrol of een solo bij iedere voorstelling. Plankenkoorts heeft ze nooit gekend. Een actrice met pit! Ze hoopt nog jaren te kunnen acteren, dansen en te zingen.

Kim
Kim is ons derde danstalent binnen Theater Klare Taal. Dansen is haar grote passie en meermaals betrappen we haar erop dat ze ook in de pauzes nog staat te oefenen. Kim is ontzettend lief en attent. Iedere keer als er iemand jarig is, heeft Kim een hele stapel tekeningen gemaakt. Kim heeft geen voorkeur voor een richting binnen het theater, ze vindt alles leuk! Ariana Grande is haar idool en ze vertolkt haar dan ook graag tijdens de wekelijkse karaoke. Ondanks haar ruime ervaring op het podium vindt Kim het nog altijd spannend als er weer een nieuwe voorstelling plaatsvindt.

Jeanine
Jeanine is lichamelijk het meest flexibel van allemaal. Radslagen, de split, niets is haar te gek. Jumpen, salsa en ballet zijn dansvormen die Jeanine goed beheerst. Vooral dansen samen met anderen is wat Jeanine het leukst vindt om te doen. Eigenlijk alle theatervormen waar beweging in zit, zijn Jeanine op het lijf geschreven. Vooral haar rol tijdens het straattheater heeft maar weer bewezen hoe goed ze dit kan. In de toekomst zou ze nog meer willen leren op het gebied van samenwerking en interactie met elkaar.

Sanne
Sanne is een van de kartrekkers van de groep. Ze kan ontzettend veel en vindt het ook leuk om mee te denken over de verhaallijnen. Voor of tijdens de lessen zie je haar niet zoveel, dan slokt haar puzzelboekje haar op. Maar op het podium geeft ze zich vol overgave. Sanne kent het hele nummer ‘dat ik je mis’ van Maaike Ouboter uit haar hoofd en kan deze prachtig meezingen. Sanne’s kracht is haar kijk op de juiste toonzetting binnen de groep. Zij kan goed en helder onder woorden brengen hoe er onderling en tegen de groep gesproken moet worden. Dit is prettig voor nieuwkomers en stagiaires.

Tim
Als je een spreker nodig hebt, dan zit je met Tim wel goed. Hele stukken doet hij uit zijn hoofd. En een stukje improviseren? Ook dat is geen probleem! Tim is buiten het theater een rustige verschijning. Maar eenmaal op het podium merk je daar helemaal niets meer van. Hij kan zich erg goed inleven in zijn rol en speelt deze vol overgave. Ondanks dat Tim al geruime tijd bij Theater Klare Taal speelt, wilt hij zich nog iedere dag ontwikkelen. Hij werkt dan ook graag mee aan samenwerkingsprojecten met ArtEZ studenten. Zij helpen hem zijn theaterskills naar een hoger niveau te brengen.

Veerle
Veerle is een goedlachse meid met een groot creatief brein. Naast theater maken kan ze ontzettend goed haken, breien, borduren, naaien en nog veel meer! Samen met de theaterdocenten krijgt ze het meermaals voor elkaar om deze twee kunstvormen samen te smeden. Een kracht van Veerle is dat ze beschikt over een rustige en duidelijke stem. Het is prettig om naar haar te luisteren en ze kan goed verschillende scenes aan elkaar praten. Veerle heeft naast haar creatieve uitspattingen nog één andere grote passie: Voetbal!

Merel
Merel is de jongste telg van de theaterfamilie. Haar kracht zit hem in het kunnen onthouden van liedjes, teksten en complete voorstellingen. Hiermee helpt ze de medespelers als zij soms even wat kwijt zijn. Guus Meeuwis is haar grootste voorbeeld. Zingen vindt ze dan ook het leukst om te doen. Wanneer Merel niet met het theater bezig is, vindt ze het leuk om over voetbal te praten of te kijken. Merel is best wel bescheiden, het is daarom des te knapper dat zij toch zo goed zichtbaar is op het podium. Met als hoogtepunt in haar carrière een solo in de voorstellingen ‘Zie mij’ en ‘We, the fantastic humans’.

A.
A. is de echte gangmaker van de groep. Overal waar hij komt, zorgt hij voor een glimlach op de gezichten van de mensen in de ruimte. Improviseren, uitproberen en uitdagen zijn kenmerkend voor A. Alles wat hij doet, doet hij met ontzettend veel energie en plezier. Het is een echt podiumbeest, het liefst zou hij een complete solovoorstelling hebben, waar hij de stoere rollen als ‘Ravelijn’ en ‘zoon van de koning’ kan combineren. Ondanks zijn drive om theater te maken heeft A. een klein beetje last van zenuwen voordat hij het podium moet. Maar dit is gezonde spanning.