Muziekportaal 2020

Het idee: Het eerste wat in mij opkwam was het maken van instructiefilms over het maken van instrumenten. Om het niet al te ingewikkeld te maken en rekening houdend met onze doelgroep heb ik gekozen voor de shaker en in latere instantie de tamboerijn.

Mijn geluidsstudio kreeg een metamorfose en was in no-time omgebouwd tot videoruimte compleet met presentatietafel, spatscherm tussen de presentatoren, belichting, microfoons, camera (Iphone) en opnameapparatuur. Hoewel collega en medepresentator Caro Wicher en ik nog nooit een instructiefilm in elkaar hadden gezet en er natuurlijk meerdere takes nodig waren om de een beetje lopend verhaal te krijgen, lukte het ons aardig om met minimale voorbereiding de opnamen te voltooien. Nu de beelden nog editen, het geluid synchroniseren en een intro muziekje maken voor het logo van Theater Klare Taal en uploaden naar YouTube.

Vanuit het ene volgt het andere: Al een tijdje speelde ik met het idee om een nummer te schrijven waarin alle deelnemers van Klare Taal met het refrein konden meezingen en dansen. In mijn studio heb ik de basis gemaakt voor een rap met het thema muziek. Tekstueel had ik het refrein al klaar. Voor de overige tekst had ik talloze kladjes met ideeën liggen maar kwam maar niet verder. Ik belde met vriend-muzikant en tekstschrijver Rocco Osterman om te vragen of hij mij kon helpen. De volgende dag zat er een volledige tekst in mijn mailbox. Nog even wat stukjes tekst aanpassen op de muziek het refrein erbij plaatsen en het nummer “Spreken met Muziek” was geboren. Via het Kunstbedrijf/Rozer had ik al meerdere keren samengewerkt  met rapper Arman Yenal. Na één avond was de rap volledig opgenomen in mijn studio. De week erna hadden we de clipshoot in Apeldoorn. Met de muziek en beelden in mijn achterhoofd heb ik de spelers van Klare Taal voor een “greenscreen” het refrein laten meezingen en dansen.  Zo langzamerhand ontstaat er een toffe videoclip waarin overigens niet alleen de spelers van Theater Klare Taal maar ook deelnemers van andere partijen mee gaan doen.