Binnenin 2020

‘Binnenin’: De achterliggende gedachte: Ieder van ons heeft ervaren hoe het is om opeens in een lock-down situatie terecht te komen. Daarbij was/is er gevaar om ziek te worden en als gevolg daarvan zijn er strenge maatregelingen genomen die onze vrijheden hebben ingeperkt. Dit heeft een grote ‘letterlijke’ impact gehad, maar ook een ‘emotionele’ impact.

Idee: Er wordt best veel gesproken over de effecten van deze inperking van vrijheden. Niet iedereen heeft echter veel woorden tot zijn beschikking om dit te kunnen vertellen. In een filmpje waarbij een figuurtje jouzelf vertegenwoordigt kan er veel meer zichtbaar worden gemaakt. Zelfs wat ‘in het echt’ niet kan, zoals overspoeld raken door emoties, verkruimelen tot stof, vervallen tot een hoopje niks, kan met zo’n figuurtje van klei wel worden getoond.

Einddoel: het hebben van een persoonlijk stopmotion-filmpje van ongeveer 20 seconden (100 foto’s) waarin een (op een mens lijkend) figuurtje iets in ‘vorm’ mee maakt wat jij de afgelopen tijd hebt ervaren. Vooraf aan het filmpje wordt het gevoel of de gedachtes over Corona ook in een kort woord-gedicht vormgegeven.