Theater Klare Taal in het Parktheater te Eindhoven

Afgelopen dinsdag was het eindelijk zo ver. Om half 8 werd er weggereden bij de Akker71 om netjes op tijd bij het Parktheater in Eindhoven te arriveren. De spelers waren gespannen maar hadden er zin in, en ook bij de begeleiding was er een heel klein beetje sprake van zenuwen. Het was immers alweer een hele poos geleden dat ze voor het laatst hadden opgetreden.

Afijn, terug naar het Parktheater. Hier werd namelijk de 1ste regionale dag van de Special Theater Eenakter Roadshow georganiseerd. Vele bijzondere theatergroepen kwamen op deze dag bijeen om elkaar – en natuurlijk ander publiek – hun eigen geschreven Eenakter te laten zien. Naast dat er gespeeld en gekeken werd, was er ook de mogelijkheid om mee te doen aan diverse workshops en tafelgesprekken.

Wat waren we onder de indruk van de grootsheid van dit theater. Voor vele spelers was het een droom die uitkwam om op zo’n mooi en groot podium een voorstelling te mogen spelen. Ze hebben er dan ook alles uit gehaald en intens van genoten! Ook alle andere voorstellingen waren een genot om naar te kijken wat de totale dag tot één groot feest maakte.

De feestvreugd werd een aantal dagen nóg groter toen we te horen kregen dat we geselecteerd zijn om tijdens de landelijke dag van de Special Theater Eenakter Roadshow onze voorstelling nog een keer mogen spelen. Een, voor ons, bekroning op ons harde werk en nog weer een leuke dag om naar uit te kijken!

De ‘finale’dag zal plaatsvinden op maandag 11 oktober in het AFAS theater in Leusden. Een geheel nieuw gebouwd theater met een prachtige uitstraling. We kunnen niet wachten! Meer informatie over kaartverkoop en dagprogramma volgt binnenkort.