Theater Klare Taal genomineerd voor én winnaar van de Leefbaarheidsaward ‘De Regelaar’

Begin december werden de spelers van Theater Klare Taal verrast met de nominatie voor de Leefbaarheidsaward ‘De Regelaar’. Deze award wordt door de Huurdersvereniging Over-Betuwe (HvOB) ieder jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich in een jaar of meerdere jaren, heeft ingezet om de leefbaarheid van Elst te bevorderen. De spelers vonden het ontzettend leuk om genomineerd te zijn en samen hebben we een verhaal voor de jury op papier gezet.

Afgelopen zaterdag 14 januari was de prijsuitreiking daar. Onze artistiek leider Caro Wicher en vroegere teamleider van Klare Taal, Rob Huntink gaven acte de présence. De verbazing en verwondering was enorm toen bleek dat Klare Taal de award had gewonnen!! Niet verwacht, maar daarom alleen maar leuker om te winnen!

Theater Klare Taal zit sinds maart 2022 in Elst. Vanaf dat moment proberen we op een laagdrempelige manier voet aan de grond te zetten in onze buurt. We laten ons zien op de wekelijkse markt, hebben gespeeld op de Sportdag van Special Events, komen langs de deur om over ons zelf te vertellen en hopelijk hier en daar nog een OverBetuweDoet cheque mee te nemen en hebben grootste dromen over wat we in de toekomst samen met de buurt zouden willen doen. Bovenstaand verhaal is waarom Theater Klare Taal volgens de jury recht heeft op ‘De Regelaar’. Jurylid en wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder onderbouwde de keuze van de jury als volgt: ‘Theater Klare Taal brengt de doelgroep waarmee ze werken samen met de buurt waardoor deze daadwerkelijk een onderdeel van de buurt vormt. Daarbij op een laagdrempelige manier contact weten te maken met de mensen en uit te nodigen om te kijken on zo te ervaren wat theater en muziek in verbinding kan doen.’

Het is echt een enorme eer om überhaupt genomineerd te worden voor ‘De Regelaar’, hem vervolgens te winnen was de kerst op de taart. We voelen ons gezien én gewaardeerd voor hetgeen wat we proberen te doen. De award werd uitgereikt samen met waardecheque van €1000,-. Dit prachtige bedrag gaat gebruikt worden om ons theater verder af te maken om zo snel mogelijk onze deuren te openen voor publiek. Wordt vervolgd..

.