Spoken Word Poetry

Eindelijk kon het weer! Op 26 april maakten we, na een pauze van meerdere weken door de verhuizing naar Elst, Corona en andere vertragingen, een herstart met het experiment ‘Spoken Word Poetry’ bij Theater Klare Taal.

Het experiment Spoken Word Poetry is een onderdeel van het onderzoek naar inclusief theater van Hogeschool Rotterdam en ArtEZ University of the Arts. Doel van het onderzoek is om tot een handreiking te komen voor theatermakers die inclusief willen werken. En voor het onderwijs, waarbij praktijkervaring en inspirerende verhalen over inclusieve samenwerking worden gedeeld. Inmiddels zijn er vijftig interviews gehouden met spelers en makers uit het inclusieve theaterveld. In een tweede fase startten de betrokken theatermakers met inclusieve experimenten in de praktijk, waarbij onderzoekers observeerden, analyseerden en kritische vragen stelden over het inclusieve creatieproces.

Lisa, Veerle, Elois en Vera (speelsters en stagiaires) worden geïnterviewd en schrijven over wat ze denken, wat ze voelen en wat ze vinden. Ze zoeken naar de juiste woorden waarmee ze iets over de wereld en over zichzelf kunnen vertellen. En dat is spannend, soms moeilijk maar ook erg leuk, vooral om dat met zo’n klein select groepje te mogen doen!