Theater Klare Taal, corona, Driestroom

MijnLand

Dit is MijnLand! Hoe kunnen wij theater maken en ons houden aan de coronaregels? Door op de theatervloer vlakken te maken. Voor iedere speler één vlak, daarbinnen ontwikkelt zich een eigen wereld, een eigen land en een eigen cultuur.

Ook Theater Klare Taal moest vanwege de coronacrisis half maart haar deuren sluiten. Begin juni starten we voorzichtig weer met het maken van theater. Helaas kan niet iedereen tegelijk komen spelen. Maakten we voor de coronacrisis met wel dertien spelers tegelijk theater, tegenwoordig is vijf spelers het maximum. In aparte groepen komen de spelers, op dinsdag en donderdag.

Strikte maatregelen
Er zijn strikte maatregelingen om aan te houden. Vanwege de anderhalve meter maatregel zijn er vlakken op de theatervloer gemaakt waarbinnen de spelers zich veilig kunnen bewegen. Deze corresponderen met een bepaalde kleur die weer hoort bij een bepaalde stoel in de zaal op de tribune. Er zijn looplijnen en volgordes van verplaatsen om elkaar zo min mogelijk tegen te komen. We zijn met elkaar op zoek naar de mogelijkheden in het theater. Vaak worden we met de neus op de feiten gedrukt dat in het theater ‘contact maken’ een belangrijk thema is en dat iets ‘uitwisselen’ al snel met aanraking gebeurt.

Maar theatermaken is een creatief proces, wij van Theater Klare Taal laten zien dat het ook anders kan zonder de kunsten weg te halen van het podium.