Coronaproof theater maken

Op dinsdag 9 juni was het eindelijk zo ver! Theater Klare Taal mocht haar deuren weer openen nadat deze vanaf maandag 16 maart gesloten waren gebleven. 12 weken lang géén theater, thuis moeten blijven, elkaar niet kunnen zien, niet kunnen dansen of zingen maar boven alles niet meer kunnen werken. Voor iedereen was, en is, de coronacrisis een heftige tijd, zo ook voor onze spelersgroep. Wat waren we dan ook blij dat we weer – gedeeltelijk weliswaar – mochten opstarten.

Voordat we daadwerkelijk onze deuren weer mochten openen moesten we een plan opstellen waarin we duidelijk konden maken dat we op een veilige en gezonde manier weer aan de slag konden. Dit betekende concreet dat we van 13 spelers terug naar maar 5 spelers moesten en dat niemand elkaar zou mogen kunnen aanraken. Speciaal voor onze spelers hebben we daarom gekleurde vakken gemaakt op de theatervloer en deze gekoppeld aan gekleurde stoelen op de tribune. Op deze manier heeft iedere speler zijn eigen kleur en kan hij of zij vrij bewegen in het eigen vak. Ieder vak is 2 bij 2 meter breed en staat op 1,5 meter afstand van een ander vak.

Een daverend succes! Alle spelers weten welke kleur ze zijn en vinden het prettig om op deze manier niet zelf op te moeten letten of ze 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook op de tribune kunnen ze veilig en op afstand van elkaar zitten wat maakt dat iedereen met een gerust hart naar Theater Klare Taal komt. Fijn om weer te kunnen starten!