Begeleiding
 

Suzanne Maas_grootIk ben geboren in Haarlem in 1994 als enig kind en inmiddels woonachtig in de oudste stad van Nederland; Nijmegen. Ik houd van theater maken, naar het theater gaan, dansen, schilderen, reizen en kan helemaal tot rust komen in de natuur.

Functie: stagiaire (SPH)
Ik ben 2e jaars SPH Student aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Ik loop stage met als doel om te ervaren hoe ik mensen met een zorgvraag zoveel mogelijk vanuit eigen kracht kan laten werken. Sinds januari 2015 is er van alles veranderd in de zorg, en Theater Klare Taal is een van de weinige projecten die al voor januari 2015 bezig was met participatie. Het is mooi om te zien hoe de WMO in de praktijk wordt uitgevoerd en leerzaam om hier een onderdeel van te zijn.
Ik ben op zoekt naar de juiste verhouding tussen laten gebeuren en inspelen. In scenes zie ik vaak dat er juist iets moois gebeurt als je niet inspeelt, maar het gewoon laat gebeuren. Door te snel in te spelen stel je de spelers niet in staat om zelf met een oplossing te komen.
Ik ben nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de spelers. Elke keer verbaas ik mij weer over de uiteenlopende talenten van de spelers. De ŽŽn is verbaal heel sterk en vind het bijvoorbeeld weer lastig om veel te bewegen, andere hebben zoÕn sterke mimiek waar ik nog wat van kan leren.
Graag wil ik leren om individueel met spelers te werken aan de talenten die ze al bezitten. Ik denk dat het belangrijk is om te kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de beperking.

Ik hoop dat Theater Klare Taal nog lang mooie voorstellingen blijft maken en steeds meer mensen doet laten verwonderen. Dit project kan, denk ik, als een voorbeeld dienen voor andere startende initiatieven.

Theater zit in alles, je moet er alleen je ogen voor openen.